Ghid despre drepturile persoanelor utilizatoare de scaune rulante

Ghid despre drepturile persoanelor utilizatoare de scaune rulante

Fundația Motivation a publicat un nou instrument util persoanelor cu dizabilități utilizatoare de scaune rulante, familiilor acestora și profesioniștilor din domeniul dizabilității. Este vorba despre un Ghid pentru drepturile persoanelor cu dizabilități utilizatoare de scaune rulante. Acesta este disponibil în format electronic și poate fi accesat gratuit pe site-ul Fundației Motivation România – click aici.

Ghidul cuprinde informații actualizate despre drepturile persoanelor cu dizabilități locomotorii și modalități în care acestea pot fi accesate. Printre temele abordate în ghid se numără – dreptul la mobilitate personală, dreptul la viață independentă și integrare în comunitate, accesibilitate, dreptul la sănătate, dreptul la educație, dreptul la muncă și participare la viața culturală, activități recreative, de timp liber și sport.

O altă secțiune a ghidului se referă la pașii care trebuie urmați pentru încadrarea în grad de handicap. Informațiile sunt completate cu descrieri ale prestațiilor sociale și facilităților acordate copiilor și adulților cu dizabiltăți și ale modului în care ele pot fi accesate.

Publicarea Ghidului pentru drepturile persoanelor cu dizabilități 
utilizatoare de scaune rulante a fost posibilă în cadrul proiectului „Advocacy pentru accesul în comunitate al utilizatorilor de scaun rulant”, implementat de Fundația Motivation România în parteneriat cu Asociația Segoia, cu sprijinul financiar al Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Puteti citi tot articolul folosind aplicatia MotiActiv:
Get it on Google Play
Download on the app store
Comments are closed.