Expoziție foto Abilitățile Contează (program de vizitare)

Expoziție foto Abilitățile Contează (program de vizitare)

Ne bucurăm să te anunțăm că am lansat expoziția foto itinerantă Abilitățile Contează. Mai jos poți să vezi localitățile și perioadele în care poți să o vizitezi, pentru un plus de motivație!

Expoziția foto Abilitățile contează ilustrează diferitele roluri pe care le pot avea persoanele utilizatoare de scaune rulante și să celebrăm diversitatea

Dizabilitatea este o parte integrantă a condiției umane. Chiar dacă, adesea, persoanele cu dizabilități sunt asociate cu ideea de vulnerabilitate sau, din contră, cu cea de superoameni, de fapt, oamenii cu dizabilități sunt oameni la fel ca toți ceilalți. Ca să își poată dezvolta și folosi abilitățile în comunitățile din care fac parte, să fie active și independente, persoanele cu dizabilități au nevoie de echipamente de mobilitate corespunzătoare, de un mediu accesibil și de atitudini pozitive ale oamenilor din jur, care să practice incluziunea și să cultive empatia.

Oamenii cu dizabilități sunt vecinii noștri, colegii noștri sau ai copiilor noștri, sunt șoferi pe care îi întâlnim în trafic, sunt furnizori de servicii pe care le accesăm zilnic. Uneori îi recunoaștem ca fiind persoane cu dizabilități, alteori – nu. Există și dizabilități invizibile, la fel cum există dizabilități temporare. Oricum ar fi, oamenii se definesc prin mult mai multe decât dizabilitatea cu care trăiesc și asta ne dorim să ilustrăm prin expoziția foto Abilitățile contează.

Le suntem recunoscători tuturor celor care apar în imaginile expuse și împărtășesc din experiența lor, ca să construim o lume incluzivă, precum și autorilor fotografiilor și gazdelor expoziției.

Dacă nu reușești să ajungi să vezi expoziția, te invităm să vezi galeria foto online, cu un click aici.

Expoziția foto online Abilitățile contează a fost creată în cadrul proiectului „Advocacy pentru accesul în comunitate al utilizatorilor de scaun rulant”, implementat de Fundația Motivation România în parteneriat cu Asociația Segoia, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Acesta are drept scop sprijinirea incluziunii sociale a persoanelor cu dizabilități, prin îmbunătățirea mobilității și sănătății utilizatorilor de scaune rulante.

Puteti citi tot articolul folosind aplicatia MotiActiv:
Get it on Google Play
Download on the app store
Comments are closed.