Cinci povești de bine, de Ziua Internațională de Conștientizare cu privire la Leziunile Medulare

Cinci povești de bine, de Ziua Internațională de Conștientizare cu privire la Leziunile Medulare

Astăzi, când este marcată Ziua Internațională de Conștientizare cu privire la Leziunile Medulare, îți facem cunoștință cu cinci persoane care demonstrează că abilitățile contează. Poveștile lor vor fi publicate pe parcursul zilei, pe canalul nostru de Youtube, la care te poți abona aici. Te invităm să urmărești cele cinci clipuri pentru o porție de motivare, determinare și perseverență.

An de ani, mii de oameni își pierd mobilitatea din pricina unor leziuni medulare dobândite ca urmare a unor accidente rutiere, de înot, prin cădere de la înălțime sau având alte cauze. Așa cum se arată în Raportul „Perspective internaționale asupra leziunilor medulare” (IPSCI), publicat de Organizația Mondială a Sănătății, leziunile medulare pot avea efecte devastatoare nu doar la nivel fizic, ci și la nivel psihologic și social pentru cei care le dobândesc și, totodată, pentru familiile lor. Cu toate acestea, într-un mediu accesibil, beneficiind de servicii medicale și de viață independentă adecvate, cu acces la un echipament de mobilitate potrivit nevoilor lor, persoanele cu leziuni medulare pot să trăiască activ și să-și îndeplinească cu succes rolurile în familie, în comunitate, la serviciu.

Din 1995, Motivation îndrumă persoanele cu leziuni medulare spre o viață activă, prin furnizarea de scaune rulante potrivite, servicii de instruire pentru viață independentă, sport adaptat, consiliere cu privire la angajare, la accesibilizare și accesarea drepturilor. Le suntem recunoscători miilor de copii și adulți cu leziuni medulare care ne-au permis să fim parte din povestea lor și să scriem împreună un capitol despre independență și viață activă în scaun rulant!

Povestea lui Ianis, de mai jos, este prima dintre cele cinci povești despre vieți schimbate în bine, pe care ți le prezentăm astăzi. Dacă îți place, împărtășește-o cu prietenii tăi, cu un share la acest articol.

Puteti citi tot articolul folosind aplicatia MotiActiv:
Get it on Google Play
Download on the app store
Comments are closed.