Citește gratuit benzile desenate „Sam și Sarah”!

Citește gratuit benzile desenate „Sam și Sarah”!

Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, ne bucurăm să-ți împărtășim că am tradus și publicat în limba română benzile desenate „Sam și Sarah: Poți să faci mai multe decât crezi”. Acestea au rolul de a sprijini incluziunea copiilor cu dizabilități, având drept protagoniști doi elevi utilizatori de scaune rulante, care trebuie să își descopere calea într-o lume cu multe bariere.

Benzile desenate, care abordează teme precum încrederea în sine, perseverența, depășirea limitelor și joaca împreună, sprijină copiii utilizatori de scaune rulante să își dezvolte abilitățile și le arată copiilor fără dizabilități că și aceia care au o dizabilitate pot să participe la tot felul de activități.

Fie că folosești sau nu un scaun rulant, că ești adult sau copil, te invităm să răsfoiești cartea și să te lași purtat de Sam și Sarah în aventurile lor.

Cartea este disponibilă gratuit și o poți citi urmând link-ul acesta.

Benzile desenate au fost realizate de K-J Projects Unlimited Abilities și au fost publicate inițial în Țările de Jos, după o idee a campionului paralimpic K-J van de Klooster, cu text și ilustrație de Arie van Vilet și Paul Reichenbach.

Traducerea în limba română și publicarea benzilor desenate au fost posibile în proiectul „Advocacy pentru accesul în comunitate al utilizatorilor de scaun rulant”, derulat de Fundația Motivation România în parteneriat cu Asociația Segoia, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Proiectul are drept scop sprijinirea incluziunii sociale a persoanelor cu dizabilități prin îmbunătățirea mobilității și sănătății utilizatorilor de scaune rulante. Mai multe informații despre proiect pot fi găsite accesând link-ul https://motivation.ro/abilitatile-si-drepturile-conteaza/.

Așteptăm impresiile tale despre „Sam și Sarah: Poți să faci mai multe decât crezi” pe mail la comunicare@motivation.ro sau prin mesaj pe Facebook.

Articol pregătit de Erika G.
Acest articol nu poate fi reprodus nici integral, nici pe fragmente, fără acordul scris al Fundației Motivation România și menționarea sursei.

Puteti citi tot articolul folosind aplicatia MotiActiv:
Get it on Google Play
Download on the app store
Comments are closed.