Tehnologie asistivă pentru persoane cu mobilitate redusă la nivelul brațelor

Tehnologie asistivă pentru persoane cu mobilitate redusă la nivelul brațelor

Tehnologia asistivă este un termen generic care include dispozitivele de asistenţă, adaptive şi de abilitare care promovează o independență mai mare pentru persoanele cu dizabilități. Controlul computerului și al dispozitivelor electronice sau chiar controlul ambiental sunt preocupări reale la nivel mondial, deoarece oferă capacitatea persoanelor cu dizabilități de a-și îmbunătăți calitatea vieții.  

Pentru persoanele cu leziune medulară înaltă – denumită tetraplegie – tehnologia asistivă este deosebit de importantă. Cu o mișcare limitată a brațului sau a mâinii / degetelor este mult mai dificil să realizezi activități de bază (de exemplu: îmbrăcatul, mâncatul etc.). De la dispozitivele de comunicare și până la cele ale controlului mediului, tehnologia asistivă pentru persoanele cu tetraplegie este indispensabilă. Aceste echipamente oferă  o anumită independență, astfel încât persoanele cu tetraplegie nu trebuie să se bazeze atât de mult pe membrii familiei sau pe asistentul personal pentru ajutor în anumite activități din viața zilnică. 

În continuare vă prezentăm exemple de echipamente de tehnologie asistivă: 

Articol scris de Gabi N.
Acest articol nu poate fi reprodus nici integral, nici pe fragmente, fără acordul scris al Fundației Motivation România.

Puteti citi tot articolul folosind aplicatia MotiActiv:
Get it on Google Play
Download on the app store
Comments are closed.