Pot munci și din scaunul rulant!

Pot munci și din scaunul rulant!

Da, poți! Chiar poți munci și o poți face, de ce nu, cu rezultate foarte bune. A munci este un drept câștigat de toată lumea care are vârsta legală pentru a desfășura o activitate profesională. E un drept și în același timp un mod de a fi independent, util, de a-ți dezvolta abilități profesionale, de a comunica, de a ajuta. Astfel poți să îți crești încrederea în forțele proprii și să ai cu ce duce un trai mai bun. 

Care este primul pas atunci când te decizi să îți cauți un loc de muncă? Indiferent că ai lucrat în trecut sau te decizi acum să experimentezi ce înseamnă un loc de muncă, primul pas pe care trebuie să-l faci este să ai un CV pregătit. Fie că vei aplica pentru o perioada de voluntariat, una de practică (internship), pentru o colaborare sau pentru un loc de muncă, este bine să te gândești ce va cuprinde CV-ul tău.  

Pentru a avea succes trebuie să știi care sunt punctele tale tari. La ce te pricepi? Care sunt talentele tale? Poți face un exercițiu și să te gândești care sunt calitățile care te pot ajuta să găsești un loc de muncă.  

Orice persoană poate lucra. Cunosc persoane cu deficiențe de auz care lucrează ca și casieri sau lucrători comerciali. Chiar dacă nu pot comunica cu clientul întotdeauna, ei își fac treaba cu responsabilitate și asta contează pentru angajator și pentru client. Cunosc persoane cu dizabilități intelectuale care chiar dacă nu fac calcule sofisticate și nu lucrează cu baze de date, își fac foarte bine treaba în domenii precum alimentație publică, asigurarea curățeniei sau în alte activități de confecționare de obiecte.  

Cunosc, de asemenea, persoane cu dizabilități fizice sau locomotorii care lucrează în domenii diverse, de acasă sau de la un birou. Fie că lucrează în activități cu publicul, fie pe calculator în domenii precum traducere, vânzări sau IT, se descurcă foarte bine. Orice persoana își poate găsi un loc de muncă, pentru că angajatorii apreciază din ce în ce mai mult atitudinea angajaților, motivația și dorința de a te forma și a-ți dezvolta abilitățile, chiar dacă nu ai experienţă. 

Ce poți face acum? Gândește-te dacă tu ai CV pregătit sau actualizat. Gândește-te care sunt abilitățile tale și la ce te poate ajuta un loc de muncă? Dacă ai avut o profesie pe care nu o mai poți face acum, gândește-te la ce altceva ar fi potrivit pentru tine.  

Asa cum spuneam și la început, POȚI avea un loc de muncă care te va ajuta să ai mai mult succes și un mai mare confort. Te va ajuta chiar să ai o stare de sănătate mai bună. Important este să crezi în succesul tău și în tine. 

Articol de Anda Mândru
Foto: Adi Stoicoviciu
Acest articol nu poate fi reprodus nici integral, nici pe fragmente, fără acordul scris al Fundației Motivation România.

Puteti citi tot articolul folosind aplicatia MotiActiv:
Get it on Google Play
Download on the app store
Comments are closed.